Erkende scholen voor de inburgering

In Nederland kunt u inburgeren op 2 manieren. Dat kan door middel van het inburgeringsexamen of het Staatsexamen Nederlands als 2e taal (NT2). Indien u een vervolgopleiding wilt volgen kan het staatsexamen NT2 een voorwaarde zijn voor toegang. De meeste mensen die inburgeringsplichtig zijn in Nederland doen het inburgeringsexamen.

U wilt inburgeren en zoekt een erkende school bij u in de buurt om goed Nederlands te leren, dan kunt u het beste een school van deze lijst kiezen: 





Deze scholen hebben het Blik op Werk-keurmerk.  Als onafhankelijke kwaliteitsorganisatie wijst Blik op Werk u de weg naar gekeurde dienstverleners, bewezen methodieken en praktische kennis rond duurzame arbeidsparticipatie en inburgering.

Dit heeft de volgende voordelen:
Voor de scholen van de lijst kunt u geld lenen van DUO. Voor andere scholen niet.
Wie niet op tijd klaar is met inburgeren, kan een boete krijgen. U krijgt misschien geen boete of een lagere boete als u de cursus hebt gedaan op een school van de lijst.

U kunt geld lenen voor uw alfabetiseringscursus, inburgeringscursus of cursus Nederlands als 2e taal (NT2).


Lening aanvragen bij DUO


U kunt zelf leren voor het examen. Maar de meeste mensen doen een cursus op een school. DUO heeft geen leerboeken voor het examen. DUO heeft wel oefenexamens.

DUO heeft oefenexamens voor Lezen, Schrijven, Spreken, Luisteren en Kennis van de Nederlandse maatschappij. Hiermee kunt u oefenen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op het inburgeringsexamen.



Oefenexamens inburgeringsexamen